Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
594
Egy pénzérmével addig dobunk , míg fej lesz.Add meg annak a valószínűségét , hogy egy dobássorozat
a, 4 dobásból áll
b, 5 dobásból áll
c, legfeljebb 3 dobásból áll
d,legfeljebb 4 dobásból áll
e, legalább 3 dobásból áll
f, legalább 4 dobásból áll
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

Annak az esélye, hogy írás 1/2, és annak hogy fej szintén 1/2 az esélye

A) 3 írás után 1 fej valószínűsége: (1/2)³·(1/2)¹=1/16
B) 4 írás után 1 fej valószínűsége: (1/2)⁴·(1/2)¹=1/32
C) 1 fej valószínűsége: 1/2
1 írás után 1 fej valószínűsége: (1/2)¹·(1/2)¹=1/4
2 írás után 1 fej valószínűsége: (1/2)²·(1/2)¹=1/8, így összesen
1/2 + 1/4 + 1/8 = 7/8-ad a valószínűsége hogy legfeljebb 3 dobásból áll
D) C válasz + A válasz = 7/8 + 1/16 = 15/16-od a valószínűsége hogy legfeljebb 4 dobásból áll
E) 1 - 1/2 - 1/4 = 1/4 annak a valószínűsége, hogy legalább 3 dobásból áll
F) 1 - 1/2 - 1/4 - 1/8 =1/8 annak a valószínűsége, hogy legalább 4 dobásból áll, másképp számolva a C válasz és F válasz valószínűsége 1-re egészíti ki egymást, így 1 - 7/8 =1/8-ad a valószínűsége, hogy legalább 4 dobásból áll.
Módosítva: 5 éve
2