Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérek a matek házi feladatomba, az utolsó pár feladat nem megy mert nagyon nehezek számomra.

Főoldal » Középiskola » Matematika
560
Segítséget kérek a matek házi feladatomba, az utolsó pár feladat nem megy mert nagyon nehezek számomra. Képet csatolom. Nagyon szépen megköszönöm ha valaki tud segíteni a megoldásban. 27. feladattól.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet. A 29. feladatot megcsináltam. Ilyen típusú feladatot is magyarázok a youtube csatornámon. Megtisztelsz, ha megnézed. :)
https://www.youtube.com/watch?v=AuAgxeP4cuM&list=PLwXxAxAEOlGg4BbBrP0eJzx31Z-3TVhwr&index=5
Módosítva: 6 éve
0

KÉRLEK A TÖBBIT TEDD KI EGYENKÉNT, HOGY TÖBB SEGÍTŐ TUDJON NEKED SEGÍTENI. KÖSZI!

27. Az alábbi mintákból hány dekorációs terv készülhet, ha tudjuk, hogy mindegyik díszt három különböző fénnyel lehet megvilágítani, valamint:
a.) Pontosan két díszt tartalmaz a terv
b.) Pontosan 3 díszt tartalmaz a terv
c.) Legfeljebb 3 díszt tartalmaz a terv
d.) Legalább 2 díszt tartalmaz a terv
e.) Legalább 3 díszt tartalmaz a terv.
4 db különböző minta van.

28. Az alábbi mintákból hány dekorációs terv készülhet, ha tudjuk, hogy, mindegyik díszt két különböző fénnyel lehet megvilágítani, valamint: a.) Pontosan 4 díszt tartalmaz a terv b.) Pontosan 3 díszt tartalmaz a terv c.) Legfeljebb 4 díszt tartalmaz a terv d.) Legalább 4 díszt tartalmaz a terv e.) Legalább 1 díszt tartalmaz a terv
5 db különböző minta van.

30. A 32 lapos magyar kártyából húzunk 6 lapot. a.) Hányféleképpen történhet? b.) -’’-, ha pontosan 2 makk és 2 tök van a kihúzottak között? c.) -’’-, ha legalább 1 piros van a kihúzottak között? d.) -’’-, ha legfeljebb 5 zöld van a kihúzottak között? e.) Pontosan 2 piros és 2 felső van a kihúzottak között? f.) Pontosan 3 zöld és 2 király van a kihúzottak között?

31. Anna, Béla, Csaba, Dani, Enikő, Feri felírja a nevét egy papírra, majd összekeverik, és mindenki húz egyet.
a) Hány sorsolás lehetséges?
b) Sorold fel azokat az eseteket, amikor csak Anna, Béla, és Feri húzza a saját nevét!
c) Ha elmennek a sorsolás után moziba, akkor hányféleképpen ülhetnek le egymás mellé, ha a 2 lány nem ülhet egymás mellett?
d) Hányféleképpen foglalhatnak egymás mellett helyet, ha Béla, Csaba és Enikő mindenképpen egymás mellett akarnak ülni. Hány olyan lehetőség van ezek között, amikor Enikő Béla és Csaba között ül?
e) Hányféleképpen ülhetnek le egy asztal köré a mozi utáni vacsoránál?

32. Egy hagyományos (3 oszlop,3-4-3 szám) telefon nyomgombjainak segítségével hány olyan telefonszám üthető le, amelyben a számjegyek nem ismétlődnek, nem kezdődhet 02-vel, csak két oszlopot használunk, az egy oszlopból való számok egymás mellett helyezkednek el és a telefonszám 7 jegyű?

33. Egy parkolóba 30 autó fér el. 16 hely már foglalt.
Hányféleképpen helyezkedhet el 5 további autó, ha
a) A parkolóhelyek között nem teszünk különbséget?
b) A parkolóhelyek között különbséget teszünk?

34. Hányféleképpen színezhető be a következő jelvény a piros, zöld, sárga, kék, barna színek felhasználásával, ha
a) Két egyforma szín nem szerepelhet egymás mellett?
b) Egy szín csak egyszer szerepelhet, de a piros nem szerepel a sárga után! c) A kék és a zöld nem lehet egymás mellett!
Módosítva: 6 éve
0