Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás gyökvonás logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
974
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
Csatoltam képet. Szeretném figyelmedbe ajánlani ezt a lejátszási listámat: https://www.youtube.com/watch?v=u72nsLs6cuo&list=PLwXxAxAEOlGiZU5r7848UsLA4FO5J0CYz
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet. Kétféleképpen gondolkodhatsz. Az első megoldásnál (fekete) azt használtuk fel, hogy a különböző alapú exponenciális függvények egyedül az x = 0 helyen veszik fel ugyanazt az (1-et) érő értéket, hiszen bármely nem zéró alap nulladik hatványa 1-et ér. A második megoldás ( a lila) az a szokásos eljárás. A mindkét oldali osztásnak nincs akadály, hiszen pozitív alapú hatvány minden helyen pozitív értékű. :)
Módosítva: 6 éve
1