Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

HATVÁNYOZÁS, GYÖKVONÁS, LOGARITMUS:

Főoldal » Középiskola » Matematika
438
Egy apa a gyermeke születésekor elhelyezett egy bankban 100 000 ft-ot, évi 6%-os kamatra. Hány éves lesz
a gyerek, amikor a betét eléri az 1 millió ft-ot, ha nem veszünk ki belőle és a kamat sem változik az évek
során?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Felírható egyenlet:

`100000*(1+0.06)^x` = 1000000

`1.06^x` = 10

`x*log 1.06` = 1

`x = `1/(log 1.06)` = 39,52

Válasz: 40 év múlva lesz meg az egymillió.
1