Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás gyökvonás logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A,

lg x = `lg a^3-lg b+ lg root()(c)` = `lg ((a^3*root()(c))/b)`

x = `(a^3*root()(c))/b`

B) (ha az az aláhúzás jel kivonást jelöl)

`3 lg x` = `lg a - lg b`

`lg x^3` = = `lg (a/b)`

`x^3` = `a/b`

x = `root(3)(a/b)`
1