Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

TRIGONOMETRIA

Főoldal » Középiskola » Matematika
1048
Egy háromszög területe 84 cm2. Két oldalának összege 28 cm, a harmadikkal szemközti szög 59,49°-os.
Határozzuk meg a háromszög oldalainak hosszát és a többi szögét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
T=x·(28-x)·sin 59,49=84 cm²
x·(28-x)=195
0=x²-28x+195, ahonnan x₁=13 és x₂=15 a háromszög két oldalának hossza.
A harmadik oldalra a cosinus tételt felírva c²=196, így c=14 cm hosszú a harmadik oldal.
x₁/c=sinα/sin59,49, így sinα=0,8, így α=53,13⁰,
x₂/c=sinβ/sin59,49, így sinβ=0,92308, így β=67,38⁰
Módosítva: 6 éve
2