Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1130
Legyen 1<n<10 pozitív egész szám, nem prímszám. A 10 és n legnagyobb közös osztója 1. Mivel egyenlő legkisebb közös többszörösük ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
n=9

10=2*5, mert:

10 I 2
5 I 5
1

9=3*3 = 32, mert:

9 I 3
3 I 3
1

lkkt: 2*32*5
lkkt-jük: 90
Módosítva: 9 éve
0

A kritériumoknak csak n=9 felel meg, ezért a legkisebb közös többszörös a 90.
0