Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

TRIGONOMETRIA

Főoldal » Középiskola » Matematika
974
Egy háromszög két oldala 10, illetve 8 cm hosszú. A hosszabbik megadott oldallal szemközti szög 84°-os.
Határozzuk meg a háromszög ismeretlen szögeit és oldalát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

β=84⁰
sinα/sin84=8/10, ahonnan sinα=0,7956, így α=52,714⁰, így γ=180-84-52,714=43,286⁰
sin43, 286/sin84=c/10, ahonnan c=6,894 cm hosszú a harmadik oldal.
1