Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
392
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

A)
a²=(-0,5)² +(-3)², ebből a=3,04138 b²=(12)²+(-1,4)², ebből b=12,08139
c²=(12-(-0,5))²+(-1,4-(-3))², ebből c=12,60198. A C oldalra a cosinus tételt felírva :
12,602²=3,041²+12,081²-2·3,041·12,081·cosγ, ebből cosγ=-0,04916, így
γ=92,818⁰ a hajlásszög.
B)
a²=4²+(-3)², ebből a=5 b²=12²+(-5)², ebből b=13
c²=(12-4)²+(-5-(-3))², ebből c=8,2462 A C oldalra a cosinus tételt felírva
c²=5²+13²-2·5·13·cosγ, ebből cosγ=0,96923, így γ=14,25⁰ a hajlásszög.
1