Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

TRIGONOMETRIA

Főoldal » Középiskola » Matematika
752
Mekkora a szabályos tízszög területe és köréírt körének sugara, ha oldalai 5 cm hosszúak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

5:2=2,5 cm α/2=360:10:2=18⁰ sin18=2,5/r, ahonnan r=8,09 cm
tan18=2,5/m, ahonnan m=7,694 cm, így T=10·(5·m:2)=192,35 cm²
2