Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
275
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
f(x) = `2sin(x+pi/3)`

Értelmezési tartomány: `x in RR`

Értékkészlet: -2 `le` f(x) `le` 2

Folytonos.

Zérushely: x = `-pi/3+ k*pi` , ahol k `in ZZ`

Periodikus, periódusa `2*pi`.

Monotonitás: le tudod olvasni, hol nő, hol csökken.

Nem páros, nem páratlan (el van tolva `pi/3`-dal).



g(x) = `cos (x-pi/6)`

Ért. tart: `x in RR`

Ért. készl: -1 `le` g(x) `le` 1

Folytonos.

Zérushely: x= -`pi/3+k*pi`, ahol k `in ZZ`

Szélsőértékek: x = `pi/6 + k*pi` helyeken

Periodikus, periódusa `2*pi`

Monotonitás látszik

Nem páros (el van tolva `pi/6`-dal), nem páratlan.



f(x) = sin x + 1

A sin x függvény eltolva felfelé 1 egységgel

Ért. tart: `x in RR`

Ért készl: 0 `le` f(x) `le` 2

folytonos

zérushelyek: x = `-pi/2 + 2*k*pi`, ahol `k in ZZ`

szélsőértékek: `pi/2+k*pi`

periodikus, periódusa `2pi`

az eltolás miatt nincs paritás.

`pi/2+2kpi`-től `(3*pi)/2+2kpi`-ig csökken, amúgy meg nő.
2