Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

TRIGONOMETRIA

Főoldal » Középiskola » Matematika
3302
Egy kikötőből egyszerre indul el két hajó: az egyik 42 km/h, a másik 36 km/h sebességgel. Az első hajó észak
felé halad, míg a másik kelet-délkeleti irányban. Milyen messze lesznek egymástól 4 óra múlva?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Tehát γ=90+45:2=112,5⁰-ös szögben indulnak el a hajók. Az egyik a=4 h · 42 km/h= 168 km utat tesz meg, míg a másik b= 4 h · 36 km/h = 144 km utat tesz meg. A c oldalra a cosinus tételt felírva c²=a²+b²-2·a·b·cosγ.
Ahonnan c²=67475,75519, így c=259,761 km távolságra lesznek egymástól 4 óra múlva.
1