Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

TRIGONOMETRIA

Főoldal » Középiskola » Matematika
1141
Az 57 méter magas pisai ferde torony árnyéka 5 méter délben. Mekkora szöget zár be a talajjal a torony?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet. A következő videómban a hegyesszögek szögfüggvényeit magyarázom példákon keresztül. Ha van kedved, nézd meg. Köszi!
https://www.youtube.com/watch?v=DkPBntA13UM&t=1094s
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet. Képzeld el! Ezen az oldalon ezt a megoldást találtam: https://matek-fizika.info/mat_online/modulok/feladatsor.php?az=trig&szint=a&tipus=hegyesszog&cim=Hegyessz%C3%B6gek%20sz%C3%B6gf%C3%BCggv%C3%A9nyei#hegyesszog1
Mégis úgy gondolom, hogy az első megoldásom a helyes, mert a magasság merőleges a talajra. A videómban a ferde-torony hosszát adtam meg, ott nyilvánvaló a koszinusz használata.
A jelzett oldalon ne a választ, hanem a megoldást nyisd meg. :)
Módosítva: 6 éve
0