Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KOMBINATORIKA

Főoldal » Középiskola » Matematika
835
Adott két halmaz, A = {1; 2; 3; 4; 5; 6} és B = {a, b, c, d, e, f}. Hány olyan függvény van, amely az A halmaz
elemeihez a B halmaz elemeit kölcsönösen egyértelműen rendeli hozzá?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az első elemhez 6 elemet rendelhetünk, a másodikhoz már csak ötöt (mert már hozzárendeltük az egyiket az elsőhöz), a harmadikhoz már csak négyet stb...

`6!` = `6*5*4*3*2*1` = 720 ilyen függvény van.
1