Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
750
Egy alkatrészeket gyártó gép a napi 250 db-jából 2% selejtet készít. A nap végén találomra kiválasztunk 8-t.
Mennyi a valószínűsége annak, hogy
a) a felénél több selejt lesz köztük
b) nem lesz benne hibás
c) pontosan 2 db lesz köztük, ami nem szabványos?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet. Ez is mintavételes feladat! https://www.youtube.com/watch?v=BWuVICYxKcQ&list=PLwXxAxAEOlGgo3KY6cRsIse3YZEM0n86h&index=2 Ha elfogadod a válaszomat, akkor kérlek jelöld megoldásnak.
Módosítva: 6 éve
1