Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1098
Egy konvex sokszögnek kétszer annyi átlója van, mint ahány oldala. Hány oldalú a sokszög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy sokszög átlóinak a száma mindig: (n*(n-3))/2
n*(n-3))/2 = 2n
n*(n-3) = 4n
n-3 = 4
n = 7

Vagyis a sokszögnek 7 oldala van.
0