Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
604
Egy lovaskocsi egyik kerekenek az átmérője 88cm. Hány fordulatot tesz ez a kerék egy 2,5 km hosszú úton ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát a kerék kerülete 88π cm, az a kérdés, hogy ez hányszor rakható rá a 2,5 km=2500 m=250000 cm-es szakaszra, válasz: 250000/(88π)=~904, tehát 904 fordulatot tesz meg.
0