Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tizedikes kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
658
Hány g metánnak ugyanakkora a térfogata, mint az azonos állapotú klórgáz 17.75 g-ja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, kémia, segítség, házi, térfogat, moláris
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
`M_(Cl_2)` = 71 `g/(mol)`

`M_(CH_4)` = 16 `g/(mol)`

17,75 g klórgáz az `17.75/71` = `1/4` mol

`1/4` mol metán az pedig `1/4*16` = 4 g

Tehát 4 g metánnak ugyanannyi a térfogata.
1

Csatoltam képet. Mivel Kazah megoldása tökéletes és hamarább válaszolt, így kérlek az ő válaszát jelöld megoldásnak. Csak emlékeztetni akartalak Avogadro törvényére, mely szerint az azonos állapotú gázok azonos körülmények között azonos térfogatot töltenek be minőségüktől függetlenül.
Módosítva: 6 éve
1