Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
429
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Forgatónyomatékot felírva az alátámasztási pontra :
1/3 · 100 N + 2/3 · F = (2/3):2 ·400 N
33,33 N + 2/3 · F = 1/3 ·400 N = 133, 33 N /-33,33 N
2/3 · F = 100 N /·(3/2=1,5)
F = 100 N · 1,5 = 150 N
1