Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani ezt a szögfüggvényt?

Főoldal » Középiskola » Matematika
515
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
sin2x-sin45=0.86/+sin45
sin2x=1.57
osztod kettővel és visszakeresed az x-et.:D
0

sin(2x-45°)=√3 /2
2x-45°= 60° +k·360°
2x = 105° +k·360°
x₁ = 52,5°+k·180°
x₂₁ = 127,5°+k·180°
0