Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyári gyakorlat

Főoldal » Középiskola » Matematika
737
Írja fel az m = 3 meredekségű, P(-1; 4) ponton átmenő egyenes egyenletét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az `y=mx+b` egyenletbe behelyettesítve:

m = 3

x = -1

y = 4

4 = `3*-1` + b

4 = -3+b

b = 7

A keresett egyenes egyenlete:

y = 3x+7

Ábra
1