Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek megoldása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1166
Mennyi az x?
17x+7=5(x-1)
7(x-5)=4x-23
x-3 /4 = 1/2 (x-ből 3, ban a 4 egyenlő egyketted)
x/2 + 1/4 = x/8
x/2 + x/8 = 4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1) x=-1
2)x=4
3)x=4/5
4)x=-2/3
5)x=32/5
0