Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyári gyakorlat

Főoldal » Középiskola » Matematika
986
Adja meg az 5x – 3y = 2 egyenletű egyenes és az y tengely metszéspontjának koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ezt pedig az x = 0 helyettesítéssel

-3y = 2

y = `-2/3`

A keresett pont: P(0;`-2/3`)
1