Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyári gyakorlat

Főoldal » Középiskola » Matematika
486
Adja meg az 5x + 7y = 10 egyenletű egyenes és az x tengely metszéspontjának koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
y = 0 helyettesítéssel:

5x = 10

x = 2

A koordináták tehát: P(2;0).

Ábra
1