Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
551
Ha az A halmaz a B halmaznak rész halmaza, akkor az alábbi állítások közül melyik igaz es melyik hamis
a: A∩B
B: A∪B
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A∩B=A
A∪B=B, nem tudom, mik az állítások.
0

Az A halmaz a B halmaznak részhalmaza, ha minden A-beli elem B-nek is eleme.
Az A halmaz a B halmaznak valódi részhalmaza, ha minden részhalmaza, de nem egyenlő vele, azaz van a B halmaznak olyan eleme, ami nem eleme az A halmaznak.

a) A∩B=A
Igaz, ha B halmaznak nincs olyan eleme, ami nem eleme az A halmaznak.
Azaz részhalmaza, de nem valódi részhalmaza.

Példa:
A={2,3,5,7}
B={egyjegyű prímszámok}

b) A∪B=B
Igaz. B halmaznak lehet olyan eleme, ami nem eleme az A halmaznak.
Azaz A valódi részhalmaza B-nek.

Példa:
A={2,3,5,7}
B={egyjegyű páratlanszámok}
0