Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
394
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m_h` = 0,5 kg

`m_k` = 2 kg

a,


`F_t` = `mu_t*m_h*g` = `0.25*0.5*10` = 1,25 N

a = `F_1/(m_h+m_k)` = `1/(0.5+2)` = 0,4 `m/s^2`


b,

`a_1` = `(F_1-F_s)/m_h` = `(F_1-mu_(cs)*m_h*g)/m_h` = `(10-(0.01*0.5*10))/0.5` = 19,9 `m/m^2`

Ha ellentétes irányba indul el:

`a_2` = `F_s/m_k`= `(mu_(cs)*m_h*g)/m_k` = `(0.01*0.5*10)/2` = 0,025 `m/s^2` (a másik irányba).
1