Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
392
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Felírjuk a testekre ható erőket:

1. `m*a` = `m*g-K`

2. `m*a` = `K - F_r - mu*m*g`

3. `m*a` = `F_r - mu*m*g`

A három egyenletet összeadva:

`3*m*a` = `(m*g)`-`(mu*m*g)`-`(mu*m*g)`

A rendszer gyorsulása:

a = `(1-2*mu)*g/3` = `(1-2*0.2)/3*10` = 2 `m/s^2`

A harmadik egyenletbe visszahelyettesítve:

`m*a` = `F_r` - `mu*m*g`

2 = `F_r` - `0.2*1*10`

`F_r` = 4 N = `D*x`

x = `F_r/D` = `4/4` = 1 cm
1