Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
317
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

D = `F/x` = `10/0.01` = 1000 `N/m` (10 `N/(cm)`).

`x_1` = `F_1/D` = `(m_1*g)/D` = `(2*10)/10` = 2 cm

b,

a = `g*m_2/(m_1+m_2)` = `10*2/(10+2)` = `1.dot(6)` `m/s^2`

`D*x_2` = `m_2*a`

`x_2` = `(m_2*a)/D` = `(10*1.dot(6))/10` = `1.dot(6)` cm.
2