Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Irodalom Házi

1441
ezt kell csinálnom:
10-15mondatos történetet kell irni ezek a témárol:
A jó szó orvosság és Meglepetés ért
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fogalmazás, irodalom
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
A jó szó orvosság
Isti nagyon szerette a kémiát. Állatorvosi egyetemre készült, ezért hetente két alkalommal előkészítőre járt a kémia tanárához, több végzős gimnazistával együtt, akiknek szüksége volt az emelt szintű kémia érettségire. Egy-egy alkalommal nagyon sok példát oldottak meg, és otthonra is sok gyakorló példát kaptak. Pisti édesanyja elégedetten vette tudomásul, hogy egy csomó papírlapon gyakorolt a fia és mivel nem füzetben voltak megoldva a példák, így kidobta a szemétbe. Mikor fia kérdezte, hogy hol vannak a példák, elmondta, hogy kiöntötte a szemét-leöntőbe. Még a szeméttárolót is kinyitatták, de addigra már enyhén szólva is piszkosak lettek a papírlapok.
– Így nem vihetem el magammal a gimibe. – sóhajtotta a fiú.
– Mond el a tanárnődnek, hogy mi történt a feladatokkal. Meglátod, Irénke néni meg fogja érteni. – bíztatta fiát az édesanyja.
– Remélem. – nyugtalankodott a fiú.
Késő délután ért haza a kémia előkészítőből Isti. Madarat lehetett vele fogatni.
– Képzeld anya! A tanárnő rögtön azt mondta, hogy elhiszi, hogy véletlenül kidobtad a példákat. Mondta, hogy a három év alatt még soha nem fordult elő, hogy ne csináltam volna meg a házi feladatot. És amikor olyan példához értek, amit egyik előkészítős sem tudott megcsinálni, akkor engem kért meg, hogy magyarázzam el a többieknek, hogy hogyan kell megcsinálni. Amikor levezettem a számítási feladatot, rám mosolygott, és halkan azt mondta: – Tudtam, hogy meg fogod oldani.
– Tudod anya, tényleg igaz az, hogy a jó szó orvosság. Amennyire féltem elmenni a fakultációra, most olyan jól érzem magamat.
Biztosan ért már meglepetés tégedet. Írjál róla. :)
Módosítva: 3 éve
0