Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
339
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

a,

`v_2/v_1` = `sin alpha/sin beta`

`sin beta` = `sin alpha*v_1/v_2` = `sin 10 * 5400/1500` = 0,625

`beta` = 38,69 °

`beta`-`alpha` = 38,69-10 = 28,69 °


b,

`lambda_1` = `v_1/f` = `1500/1000` = 1,5 m

`lambda_2` = `v_2/f` = `5400/1000` = 5,4 m

`lambda_2` - `lambda_1` = 5,4-1,5 = 3,9 m
1