Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
421
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
A kitérés=amplitudó=0,2 cm
1

A = 0,2 cm = 0,002 m

frekvencia: f= 2 `1/s`

x(t) = `A*sin(omega*t)` = `A*sin(2*pi*f*t)`

x(0,125) = `0.2*sin(4*pi*0.125)` = 0,2 cm

`omega` = `2*pi*f` = `2*3.14*2` = `4*pi` `1/s`

a(t) = `A*omega^2*sin(omega*t)` = `A*(2*pi*f)^2*sin(2*pi*f)`

a(0.125) = `0.2*12,56^2` = 31,55 `(cm)/s^2`
3