Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
380
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

a,

`R_e` = `U/I` = `3/1.5` = 2 `Omega`

`R_e` = `1/(1/R_1+1/R_2)` + `R_3`

2 = `1/(1/3+1/2)` + `R_3`

2 = `6/5` + `R_3`

`R_3` = `(10-6)/5` = `4/5` = 0,8 `Omega`

b,

`U_1` = `U_2`

`I_1` + `I_2` = I = 1,5 A = `U_2/R_1` + `U_2/R_2` = `U_2/3` + `U_2/2`

`U_2` = `1.5*6/5` = 1,8 V

`P_2` = `U_2^2/R_2` = `1.8^2/2` = 1,62 W
1