Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
343
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Soros kapcsolásnál `I_3` = `I_2` = 2 A

A két 4 `Omega`-os ellenálláson egyenlő mértékben oszlik meg az áram, tehát `I_1` = `I_3/2` = 1 A

`I` = `I_3`

`R_e` = `4+1/(1/4+1/4)` = 6 `Omega`

U = `I*R_e` = `2*6` = 12 V
2