Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
389
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Van itt egy 4 és 2 `Omega`-os ellenállás sorban kötve, ezt helyettesíthetjük egy 6 `Omega`-os ellenállással. Rajtuk ugyanannyi áram folyik át, mint a 6 `Omega`-os ellenálláson, tehát `I_2` = 2 A.

Ezzel párhuzamosan van kapcsolva egy 6 `Omega`-os.

`R_2` = 6 `Omega`

`R_(11)` = 4 `Omega`

`R_(12)` = 2 `Omega`

I = `I_1` + `I_2` = 4 A

`R_e` = `1/(1/R_2+1/(R_(11)+R_(12))` = `1/(1/6+1/(4+2))` = 3 `Omega`

U = `U_1` + `U_2` = `I*R_e` = `4*3` = 12 V

`U_1/4` = `U_2/2`

`U_1` = `2*U_2`

`U_2` + `2*U_2` = 12 V

`U_2` = 4 V

`U_1` = `2*4` = 8 V
2