Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
477
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
R = `rho*l/A`

A vezeték hossza csökken `x` (m-rel), az új teljes hossz `(l-x)` lesz, mely úgy tevődik össze, hogy `x` hosszúságú darabjának a keresztmetszete 2A lesz, `(l-2x)` hosszúságú szakasz keresztmetszete marad A.

Ekkor az ellenállás:

`R_u` = `rho*(x/(2A)+(l-2x)/A)` = `R/2` = `rho*l/(2A)`

`x/2 + l - 2x` = `l/2`

`(3x)/2` = `l/2`

`l` = `3x`

`R_x` = `rho*x/A` = `rho*l/(3*A)` = `R/3`
1