Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
339
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

Kapcsoló zárt, folyik az áram mindenhol, a három ellenállás párhuzamosan van.

`1/R_e` = `1/R_1` + `1/R_2` + `1/R_3` = `1/3`+`1/2`+`1/6` = 1

`R_e` = 1 `Omega`

I = `U_0/(R_e+R_b)` = `6/(1+1)` = 3 A

U = `I*R_e` = `3*1` = 3 V

b,

A kapcsoló nyitott, az `R_2` ellenálláson nem halad áram, az `R_1` és `R_3` ellenállás párhuzamosan van.

`1/R_e` = `1/R_1` + `1/R_2` = `1/3` + `1/6` = `1/2`

`R_e` = 2 `Omega`

I = `U_0/(R_e+R_b)` = `6/(1+2)` = 2 A

U = `I*R_e` = `2*2` = 4 V
2