Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
333
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

`I_1` + `I_2` + `I_3` = `I_4`

`U_1` = `U_2` = `U_3`

`I_1*R_1` = `I_2*R_2` = `I_3*R_3`

`I_2*R_2` = `5*2` = 10 V = `U_1` = `U_3`

`I_1` = `U_1/R_1` = `10/10` = 1 A

`I_3` = `U_3/R_3` = `10/2` = 5 A

`I_1` + `I_2` + `I_3` = 1 + 5 + 2 = 8 A = `I_4`

`U_4` = `I_4*R_4` = `8*2` = 16 V
1