Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
352
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`(p_1*V_1)/(n_1*T_1)` = `(p_2*V_2)/(n_2*T_2)`

`n_2` = `n_1*(2/3)` (A harmadát kiengedjük, a két-harmada bent marad)

`V_2` = `V_2`

`p_1` = `p_2`

`T_2` = `(p_2*V_2*n_1*T_1)/(p_1*V_1*n_2)` = `(p_1*V_1*n_1*T_1)/(p_1*V_1*n_1*(2/3))` = `T_1/(2/3)` = `T_1*(3/2)`
1