Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2754
1. Sorosan kapcsolt fogyasztók ellenállása 12 Ω és 60 Ω. Mekkora az eredő ellenállás?
2. Sorosan kapcsolt fogyasztók eredő ellenállása 800Ω. Melkora az egyik ellenállása, ha a másiké 420 Ω?
3. 24 V feszültségű áramforrásra sorosan kapcsolunk egy 8Ω és egy 12Ω ellenállású fogyasztót. Mekkora az eredő ellenállás és az egyes fogyasztó kivezetései mérhető feszültség?
Légyszi leírjátok, higy higyan jött ki az eredmény? Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.
Soros kapcsolásnál az eredő ellenálás az ellenállások összege, tehát
Reredő = R1 + R2 = 12 + 60 = 72
2.
R1 + R2 = 800
R1 + 400 = 800
R1 = 400

3.
Reredő = 8 + 12 = 20
0