Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
481
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A soros kapcsolás miatt mindkét kondenzátorra
ugyanakkora töltés jut. Azért, mert ugye soros kapcsolás esetén a kondenzátorok fegyverzeteire csak megosztás segítségével juthat töltésmennyiség. A párhuzamosan összekapcsolt kondenzátorokat `C_k`, mint "közös" fogom jelölni.

`C_1*U_1=C_k*U_k`

`C_1*U_1=C_k*(U-U_1)`

`C_1*U_1=C_k*U-C_k*U_1`

`(C_1+C_k)*U_1=C_k*U`

`U_1=(C_k)/(C_1+C_k) *U=10 V`


`C_1=Q_1/U_1 ->Q_1=10muC=10^(-5)C`

`U_k=U-U_1=2V`

`C_2=Q_2/U_2 -> C_2*U_2=2muF*2V=4muC=4*10^(-6)C`

`C_3=Q_3/U_3 -> C_3*U_3=3muF*2V=6muC=6*10^(-6)C`
Módosítva: 6 éve
1