Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
684
Az összes feladat részletes megoldása kéne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia :) két feladatot oldottam meg de ezek alapján meg fogod tudni csinálni a többit. Egyszerű egyenes aránnyosság az alaja az egésznek. Ha tudod hogy 180°= pi(rad) akkor nyert ügyed van.
1

A feladatok megoldásához felhasználjuk, hogy π = 180°. Ezt helyettesítjük be mindenhol.

2. feladat a)-e)
a) 11π/10 = 11·180°/10 = 198°
b) 4π/15 = 4·180°/15 = 48°
c) 5π/6 = 5·180°/6 = 150°
d) 8π/3 = 8·180°/3 = 480°
e) 7π/9 = 7·180°/9 = 140°

Csak a pirossal bekarikázott kell?
Módosítva: 9 éve
0