Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Segítség! Irodalom házi

83
Ez a feladat:
7-8 mondatos történetet, amelynek a tanulása az alábbi közmondás: Ki korán kell, aranyat lel, Aki másnak vermet ás maga esik bele
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fogalmazás, irodalom, közmondás
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Ki korán kell, aranyat lel.-tartja a közmondás. Mónika szorgalmas diák volt. Minden nap 1 órával korábban kelt, hogy átismételje az az napra feladott leckéket. Sanyi viszont tanulás helyett szívesebben játszott a számítógépével. Összecsapta a házi feladatokat és már le is ült a laptopja mellé. Ezen a napon mind a ketten feleltek történelemből. Mónika ötöst kapott, Sanyi pedig egy kegyelem kettest. Mikor Sanyi megkérdezte Mónikát, hogy hogyan csinálja, hogy mindig szépen felel, a kislány nevetve mondta: Ki korán kel, aranyat lel.
Aki másnak vermet ás maga esik bele
Mária irigykedett kolléganőjére Julcsira, ezért igyekezett befeketíteni kolléganőjét a főnöke előtt. Addig-addig áskálódott Julcsi ellen, amíg a főnöke jobban odafigyelve rájött, hogy milyen kedves és szorgalmas Julcsi. Egy év múlva feleségül vette Julcsit. Amikor leépítés volt a cégnél, Máriát is elbocsájtották. Hiába, aki másnak vermet ás, maga esik bele.
Módosítva: 5 hónapja
0