Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség! Irodalom házi

196
Ez a feladat:
7-8 mondatos történetet, amelynek a tanulása az alábbi közmondás: Ki korán kell, aranyat lel, Aki másnak vermet ás maga esik bele
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fogalmazás, irodalom, közmondás
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Ki korán kell, aranyat lel.-tartja a közmondás. Mónika szorgalmas diák volt. Minden nap 1 órával korábban kelt, hogy átismételje az az napra feladott leckéket. Sanyi viszont tanulás helyett szívesebben játszott a számítógépével. Összecsapta a házi feladatokat és már le is ült a laptopja mellé. Ezen a napon mind a ketten feleltek történelemből. Mónika ötöst kapott, Sanyi pedig egy kegyelem kettest. Mikor Sanyi megkérdezte Mónikát, hogy hogyan csinálja, hogy mindig szépen felel, a kislány nevetve mondta: Ki korán kel, aranyat lel.
Aki másnak vermet ás maga esik bele
Mária irigykedett kolléganőjére Julcsira, ezért igyekezett befeketíteni kolléganőjét a főnöke előtt. Addig-addig áskálódott Julcsi ellen, amíg a főnöke jobban odafigyelve rájött, hogy milyen kedves és szorgalmas Julcsi. Egy év múlva feleségül vette Julcsit. Amikor leépítés volt a cégnél, Máriát is elbocsájtották. Hiába, aki másnak vermet ás, maga esik bele.
Módosítva: 3 éve
0