Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
377
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Térfogat csökkentés izoterm.

0,06-0,01=0,05 m³ a térfogat változás.

A hőmérséklet nem változik (mert izoterm) csak a belső energia.

Ennek a víznek a tömege: `0.05(m³)*0.6 ((kg)/(m³))=0.03kg=30g`

A belső energia változás:
`DeltaE= 0.03kg*2.25*10^6 J/(kg)=67500J`

Valószínűleg el van írva a megoldás.
Módosítva: 6 éve
4