Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SÜRGŐS AZONNAL KELL

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1188
Old meg az alábbi feladatot és csak az eredményt írd be!
Gondoltam egy számot, hozzáadtam 26-ot, az összeget megszoroztam 4-gyel, eredményül a gondolt szám 12-szeresét
kaptam. Mely számra gondoltam? (Csak számok írhatóak be)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
1

(x+26) · 4 = 12 · x /:4
x+26 = 3 · x /-x
26 = 2 · x /:2
x = 13 a gondolt szám
1

Ell. : (13 + 26) · 4 = 39 · 4 = 156
13 · 12 = 156
1