Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
423
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

F=3·m·g=3·1 kg · 10 m/s² =30 N, tehát éppen megmozdul a 3 test.
Az 1. test a 2. testet (1 kg + 1 kg) / 3 kg · 30 N = 2/3 · 30 N = 20 N erővel nyomja.
A 2. test a 3. testet 1 kg / 3 kg · 30 N = 10 N erővel nyomja.


Megjegyzés: 3 kg = 1 kg + 1 kg + 1 kg
0