Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIÁSOK!! Valaki segítsen PLS!

Főoldal » Középiskola » Kémia
823
1 kg jég megolvasztásához elvileg mekkora térfogatú standardállapotú metángáz elégetéséből származó hő szükséges?
H2O(sz)= H2O(f)
Q1= +6,03kJ/mol
CH4(g) + 2O2(g) = CO2(g) + 2H2O(f)
Q2= -891kJ/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 kg jég 1000/18=55,56 mol

1 mol jég megolvasztásához 6,03 kJ energia szükséges,
55,56 mol jég megolvasztásához 55,56*6,03= 335 kJ energia szükséges.

24,5 dm³ metán elégetésekor 891 kJ energia szabadul fel,
335*24,5/891= 9,21 dm³ metán elégetésekor 335 kJ energia szabadul fel.
3