Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIÁSOK!!! Segítség PLS!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
944
2CO(g) + O2(g) = 2CO2(g)
Q= -566kJ/mol
Mekkora térfogatú standardállapotú, 10 V/V% szén-dioxidot tartalmazó szén-monoxidot kell elégetni ahhoz, hogy 800 kJ hő szabaduljon fel?
Mekkora térfogatú standardállapotú, 95%-os tisztaságú szén-monoxidot kell elégetni, hogy 1000kJ hő szabaduljon fel? (A szennyeződés nem éghető!!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
49 dm³ CO elégetésekor 566 kJ energia szabadul fel,
49*800/566= 69,26 dm³ CO elégetésekor 800 kJ energia szabadul fel.

Ez a 90 tf%, akkor a 100%:
69,26*100/90=76,95 dm³ 10 V/V% szén-dioxidot tartalmazó szén-monoxidot kell elégetni ahhoz, hogy 800 kJ hő szabaduljon fel.


49 dm³ CO elégetésekor 566 kJ energia szabadul fel,
49*1000/566= 86,57 dm³ CO elégetésekor 1000 kJ energia szabadul fel.

Ez a 95 tf%, akkor a 100%:
86,57*100/95=91,13 dm³ 95%-os tisztaságú szén-monoxidot kell elégetni, hogy 1000 kJ hő szabaduljon fel.
3