Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIÁSOK!! Valaki segítsen PLS!

Főoldal » Középiskola » Kémia
1025
2CO(g) + O2(g) = 2CO2(g)
Q= -566kJ/mol
1 m3 10 térfogat% szén-dioxid-szennyeződést tartalmazó standardállapotú szén-monoxid elégetésekor mekkora hő szabadul fel?
500 dm3 standardállapotú, 95 térfogat% szén-monoxidot tartalmazó gáz - mely a szén-monoxidon kívül nem tartalmaz éghető komponenst- elégetésekor mekkora hő szabadul fel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 m³ = 1000 dm³ ebből 90 tf% a CO

49 dm³ CO elégetésekor 566 kJ energia szabadul fel,
1000*0,9=900 dm³ CO elégetésekor 900*566/49= 10395,9 kJ energia szabadul fel.

49 dm³ CO elégetésekor 566 kJ energia szabadul fel,
500*0,95=475 dm³ CO elégetésekor 475*566/49= 5486,7 kJ energia szabadul fel.
4