Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIÁSOK!!! Segítség PLS!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
567
Írjuk fel a termitreakció (rendezzük: Fe2O3(sz) + Al(sz) = Fe(sz) + Al2O3(sz)) termokémiai egyenletét, ha tudjuk, hogy 1 mol vas(III)-oxid redukciójakor 848kJ szabadul fel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Fe₂O₃(sz) + 2 Al(sz) = 2 Fe(sz) + Al₂O₃(sz)

`DeltaH_r`=`DeltaH_k`(Al₂O₃) - `DeltaH_k`(Fe₂O₃)

`DeltaH_r`=(-1671) - (-823) = -848 kJ/mol
4