Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIÁSOK!! Valaki segítsen PLS!

Főoldal » Középiskola » Kémia
851
Írjuk fel a magnézium és a szén-dioxid között lejátszódó (rendezzük: Mg(sz) + CO2(g) = MgO(sz) + C(sz)) reakció terkokémiai egyenletét, ha tudjuk, hogy 1 mol magnézium szén-dioxiddal való reakciójakor 405kJ hő szabadul fel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2 Mg(sz) + CO₂(g) = 2 MgO(sz) + C(sz)

`DeltaH_r`=2*`DeltaH_k`(MgO) - `DeltaH_k`(CO₂)

`DeltaH_r`=2*(-602) - (-394) = - 810 kJ/mol

`DeltaH_r`=(-602) - (-394/2) = - 405 kJ/mol
3